Ouderbegeleiding maakt kindertherapie dikwijls overbodig
19 februari 2018 

Ouderbegeleiding maakt kindertherapie dikwijls overbodig

Omdat aanvragen van ouders uit het hele land komen, bied ik steeds vaker mijn begeleiding in intensieve, compacte vorm aan: 3 uur achter elkaar de diepte in.

Heel vaak is kindertherapie helemaal niet nodig als ouders bereid zijn om diep te duiken.
Kinderen bewegen vaak namelijk vanzelf mee als er een verandering bij de ouders plaatsvindt.

Enerzijds gaat de intensieve ouderbegeleiding over het kind: doordat ouders meer gaan van de unieke belevingswereld van hun kind, kan het kind zich veel beter begrepen voelen. Ouders leren hoe ze hun kind de erkenning kunnen geven die het nodig heeft. Dat geeft rust. Anderzijds gaat de intensieve ouderbegeleiding over de ouders zelf. Want wat gebeurt er bij hen, waardoor het ouderschap van dat ene kind zo lastig is?

Dat de intensieve ouderbegeleiding heel effectief is blijkt uit de evaluerende telefonische vervolggesprekken. En ook uit de mailtjes die ik ontvang van ouders.
Zo was er 2 maanden geleden een moeder in mijn praktijk die zich al geruime tijd wanhopig voelde m.b.t. haar kind. 
In de intensieve ouderbegeleiding werd haar duidelijk wat ze kon doen om het contact tussen haar en haar kind te versterken. Onlangs ontving ik van haar een prachtige mail, waarin ze o.a. schreef:
‘Ik ervaar het ouderschap echt totaal niet (meer) als zwaar of lastig!’

Dát dus.
Na 11 jaar werkzaam geweest te zijn vanuit mijn praktijk voor kindertherapie heb ik een missie: dat kindertherapie zoveel mogelijk overbodig kan worden. Kinderen vinden het fantastisch om naar een kindertherapeut te gaan, maar het is natuurlijk nog veel fantastischer als dat helemaal niet nodig is!

Klik HIER voor meer info over intensieve individuele ouderbegeleiding

 

Over de schrijver
Elise Verheul heeft sinds 2006 vele ouders en kinderen succesvol begeleidt vanuit haar praktijk voor kindertherapie & ouderbegeleiding. Ondanks haar liefde voor haar vak wenst ze dat kindertherapie zoveel mogelijk overbodig kan zijn. Vanuit deze missie biedt Elise Verheul online-cursussen en een theatershow voor ouders en opvoeders.
Reactie plaatsen