Liefdevol Grenzen Stellen - training voor meer rust in huis
arrow_drop_up arrow_drop_down

Ontdek hoe je grenzen stelt

die liefdevol zijn

voor jou en je kind(eren)

Herken je dit:

 • Heb je moeite met het stellen van grenzen?
 • Gaat je kind vaak over je grenzen heen?
 • Voel jij je onzeker in het ouderschap?
 • Ervaar jij het ouderschap als een 'uitputtingsslag?'
 • Ben je te autoritair (terwijl je dat juist niet wilt zijn)?
 • Beland jij dikwijls in een machtstrijd met je kind? 
 • Heb je gemerkt dat straffen niet werkt? Maar weet je niet wat dan wél?
 • Mis je het contact met je kind? 
 • Vind je het lastig om je kind écht te bereiken?

Herken je één van bovenstaande punten? Lees dan vooral verder!

Je kind stelt je op de proef

Je kind voelt het onmiddellijk als je moe of wankel bent, als je innerlijk twijfelt, of handelt vanuit (on)macht.

Daar wil het niet naar luisteren :(
Ai!

En toch zijn die grenzen zo belangrijk... 
Door het ontmoeten van jouw grens ervaart je kind wat wel/niet mag. Bovendien leert het zichzelf en zijn eigen begrenzing kennen. Dat is hard nodig voor de ontwikkeling van gezonde assertiviteit.


Je ontkomt er dus niet aan, om grenzen te stellen!
Maar hoe doe je dat, op een liefdevolle manier? 

Ik kan je helpen bij het stellen van grenzen, die liefdevol zijn voor je kind én voor jou. Wil je hierover meer weten? Lees dan snel verder.

Grenzeloze liefde

Soms verwarren ouders hun grenzeloze liefde voor hun kind met grenzeloos opvoeden. Ze gunnen het kind alle ruimte van de wereld en dat krijgt het ook...


Een kind toont dikwijls weerstand als het niet met je eens is. Als je geen zin hebt in al dat gedoe is het soms makkelijker om je grens te verleggen dan om te dealen met de boosheid of het verdriet dat volgt als je vasthoudt aan je grens.


Het is geen ramp hoor, als dat soms gebeurt. We zijn immers gewoon mensen in ontwikkeling, en geen machines die de hele tijd hetzelfde reageren...

Maar als dit voortdurend gebeurt, dan is het wel belangrijk om hierin verandering aan te brengen. Want na verloop van tijd neemt je kind je grens niet meer serieus.

En ondertussen voel jij je steeds machtelozer. Zo kom je samen in een vervelende vicieuze cirkel die echt doorbroken moet worden.  


Door je eigen grens beter te leren ervaren én op congruente wijze kenbaar te maken, doe je recht aan de waarde van jezelf én die van je kind.


"Als jij jezelf serieus neemt,

is je kind eerder bereid om jou serieus te nemen!'

"Vrijheid bestaat in het erkennen van grenzen" (Krishnamurti)

Je moet gewoon doen wat ik zeg! 

Je kunt je als ouder behoorlijk wanhopig voelen als je kind niet naar je luistert. Er zijn ouders die zich schrap zetten en de machtstrijd met hun kind aan gaan.  


Als je stelselmatig ‘kost wat kost’ de wil van je kind afdwingt,

doet je kind weliswaar wat jij eist, maar tegen een hoge prijs.


Je kind mist liefdevol contact met jou! De kans is groot dat het je gaat vrezen of minachten en het vertrouwen in jou verliest.  En natuurlijk wil je dat niet!

Door je open te stellen voor je kind en goed af te stemmen, is je kind veel eerder bereid om naar je te luisteren. Opvoeden wordt zoveel fijner en liefdevoller als je weet hoe je dit doet!

"Bij een macht-strijd zijn er alleen verliezers"

Waarom kan ik je helpen?

Vanuit mijn expertise als kindertherapeut & ouderbegeleider heb ik de afgelopen 12 jaar veel ouders geholpen bij het stellen van liefdevolle grenzen. 

Om nog veel meer ouders en kinderen te kunnen helpen, heb ik mijn kennis, kunde en ervaringen in een unieke online-training samen gebracht. 

Het is zowel geschikt voor ouders die te autoritair opvoeden als voor ouders die te toegeeflijk zijn en alles daar tussenin.


Ik help je om goed af te stemmen op je kind én tegelijkertijd je authentieke kracht als leider te (be)leven. 

Voordelen van de online-training

 • Je kunt ieder moment beginnen. 

 • Vanuit je eigen huis, in je eigen tijd & tempo te volgen

 • Je hebt 2 jaar lang toegang tot het online-programma. 

 • Samen met je partner te volgen :)

"Liefde is zacht waar het kan, stevig waar nodig." 

Thema's:

 • Over grenzen 
  Hoe ontwikkelt een kind grenzen? Waarom zijn grenzen zo belangrijk? Wat is ervoor nodig om congruente grenzen te stellen, die liefdevol zijn voor je kind en voor jezelf?

 • Erkenning: de sleutel tot soepel opvoeden
  Erkenning is dé sleutel tot soepel opvoeden. Ieder mens wil zich gehoord, gezien en erkend voelen. Wat is dat eigenlijk? Hoe zorg je ervoor dat je kind zich door jou gehoord, gezien en erkend voelt? En waarom is het zo belangrijk om ook jezelf erkenning te geven?
  Hoe spiegelt je kind jou?

 • Tijd voor je kind

  Vanuit mijn opleiding, maar vooral ook door de vele uren die ik met kinderen heb doorgebracht, gespeeld en gepraat, heb ik mij kunnen ontwikkelen tot een expert m.b.t. de belevingswereld van het kind. In deze module deel ik hierover mijn ervaring, kennis en inzichten, zodat jij jouw kind beter gaat begrijpen en makkelijker kunt aansluiten op de unieke belevingswereld van je kind. Dat maakt het stellen van grenzen een stuk leuker. En niet in de minste plaats omdat je kind een stuk bereidwilliger is om naar je te luisteren! 

 • Tijd voor jezelf 
  Om liefdevol grenzen te kunnen stellen, is het niet alleen belangrijk dat je goed afstemt op je kind, maar ook op jezelf. Als het goed gaat met jou, dan ben je immers een leukere ouder. Zo simpel is dat! Hoe zorg je voor je eigen behoeften, temidden van de hektiek van een veeleisend gezin? Hoe neem je je eigen grenzen in acht? Hoe communiceer je hierover met je kind? 

Met als resultaat:

 • Jouw zelfvertrouwen als ouder neemt toe!
 • Je begrijpt je kind veel beter
 • Je kind voelt zich gehoord, gezien en erkend
 • De band met je kind verdiept
 • Je kind luistert beter naar je
 • En last but not least: er is meer liefde, verbinding, rust & ontspanning in huis :)

"Als liefde stroomt is vreugde het onvermijdelijke gevolg!"

Vragen

Kan ik meteen starten? 

Ja. Na inschrijving krijg je meteen toegang tot de online-training. 

Hoe lang duurt de online-training?

6 maanden. 

Heb ik meteen toegang tot alle lessen?

Nee. Om te voorkomen dat je je verslikt in de hoeveelheid informatie, worden de lessen in 'hapklare brokjes' aangeboden. Iedere week komt er een nieuwe videoles vrij. 

Hoeveel tijd kost deelname aan de online-training? 

Maak wekelijks een half uur tijd vrij om de les te bekijken en om erop te reflecteren.

Voor welke leeftijd is het geschikt?

De online-training is het meest geschikt voor ouders met kinderen tot 10 jaar. 


Krijg ik ook huiswerk?

Ja, maar niet zoals je vroeger op school gewend was ;)
Iedere les heeft een weekopdracht, die je gaat helpen om het geleerde in je thuissituatie te integreren. Want daar moet het immers gebeuren! De opdrachten kosten geen extra tijd. Je past het namelijk toe in je dagelijkse gezinsleven. 


Help! Heb ik mijn kind al 'verpest'? 

Deze vraag werd mij vaak gesteld in de jaren dat ik ouders begeleid. Ik kan je gerust stellen: maak je niet teveel zorgen. Het ouderschap ontwikkel je met vallen en opstaan. Het is nooit te laat om te leren! Het goede nieuws is dat je kind direct reageert op jouw positieve ontwikkelingen :) Doe mee aan de online-training en ervaar zelf wat het effect is!

Wat zeggen ouders over mij? 


Ervaringen van ouders die deelnamen aan online-trainingen


"Het is een fijn online-programma en ik geef het een 10! Ik vind Elise een prachtige persoonlijkheid. Ze geeft duidelijke uitleg, op een hele fijne manier gebracht naar ouders toe. Het maakt me bewust in opvoeden wat handig is en wat niet. Ik leer vanuit het kind denken."

Carla, moeder van zoon (10)

"We hebben 2 zoontjes van 4 en 6 jaar. Met name de oudste is erg gevoelig en dat brengt soms moeilijkheden/uitdagingen met zich mee. Ik kijk de filmpjes samen met mijn man en praten er vaak even over na.

Het mooie van het online-programma is dat je wekelijks informatie krijgt waar je dan een paar dagen over na kunt denken en kan oefenen. Het is een goeie bewustwording van mezelf, ons kind en de opvoeding."

Mariska Tukker


"Met onze zoon gaat het gelukkig echt veel beter op dit moment. Hij heeft op dit moment bijna geen driftbuien. Zo fijn! Ik ben heel blij ben dat we jou hebben leren "kennen"!

Moeder van zoon en dochter

"Elise is een superleuk, fijn, ontwapenend mens. Niet iemand die mij op een afstandelijke manier vertelt hoe ik het moet doen, maar iemand die vol compassie meedenkt en ervaringen deelt. Waarbij ik mij als kwetsbare onzekere ouder op mijn gemak kan voelen."

Barbera

"Wat is het een feestje om weer een video te ontvangen. Door het in kleine onderdelen te horen word je stap voor stap bewust gemaakt. Onze oudste dochter is geen prater, dus meestal komt haar gevoel er via boosheid uit en door de video's kunnen we daar nu beter op reageren."

Nelleke

Ervaringen van ouders die deelnamen aan een trainingsdag over Liefdevol Grenzen Stellen 


"Wat een fijne training! Met veel inzichten die ik graag tien jaar geleden al had gehad! Een aanrader voor iedere ouder of ouder in spé. Een goede sfeer, fijne begeleiding en veel herkenning." 
Linsy Hellegers, moeder van zoon en dochter (7 & 9 jaar)


"Vandaag heb ik een paar inzichten gekregen die ik van te voren niet had kunnen bedenken. Juist door de oefeningen raakten we direct de kern. Ik heb handvatten die ik thuis direct kan toepassen en waar ik dus meteen ook mee geholpen ben. Ik heb de dag als heel erg waardevol en verbindend ervaren. Echt een aanrader voor iedereen die graag wil investeren in een prettiger en (nog meer) verbindend contact met zijn of haar kind(eren)."
Moeder van zoon (3) en dochter (6)


"Ik vond de dag heel prettig, leerzaam en inspirerend. De begeleiding van Elise was heel fijn. Ze is oprecht betrokken bij ieder zijn situatie en vragen en helpt je anders naar de dingen te kijken." 

Suzanne de Groot, moeder van dochter en zoon (1 & 4 jaar)


"Het was een heel prettige, waardevolle en positieve dag. Juist het ervaren, voelen door te doen en te beleven. Open en echt; een feest!"

Vader van zonen (4, 7 & 9 jaar)


"Vandaag heb ik een paar inzichten gekregen die ik van te voren niet had kunnen bedenken. Juist door de oefeningen raakten we direct de kern. Ik heb handvatten die ik thuis direct kan toepassen en waar ik dus meteen ook mee geholpen ben.

Ik heb de dag als heel erg waardevol en verbindend ervaren.

Echt een aanrader voor iedereen die graag wil investeren in een prettiger en (nog meer) verbindend contact met zijn of haar kind(eren)."

Moeder van zoon (3) en (6)

"Het was een heerlijke dag voor mezelf. Leerzaam & eye-opener. De begeleiding van Elise was top!"
Moeder van zoon (2) en dochter (5)

"De begeleiding van Elise was fantastisch! Kan echt niet beter! Een dag om nooit te vergeten!"
Moeder van zoon (2) 


Ervaringen van ouders die door mij individueel werden begeleid:

"Wij vonden het een bijzondere ervaring om ons samen zo kwetsbaar op te stellen bij jou. Heel mooi om samen, als ouders in een drukke tijd, te ervaren. Dat heeft ons sowieso positieve energie gegeven.

Fijn dat je ons veel concrete tips gaf en ons het inzicht gaf wat de mogelijkheden waren. Ik kijk erop terug als iets heel bijzonders, voor mezelf, mijn relatie en ons gezin. Dat had ik van tevoren niet kunnen bedenken. Onze oudste zoon is veel minder boos tot nauwelijks boos. We zagen na een week al verschil."
 
Ouders van zoons (7 en 5 jaar) en dochter (5)

"Het was een constructieve ochtend, met hele praktische oefeningen en concrete vragen, waardoor ik goed heb kunnen leren wat ik zelf nodig heb om een goede moeder voor mijn dochter te kunnen zijn. 


Ik had vooral veel vragen over hoe ik moest reageren op bepaald gedrag van mijn dochter, maar Elise kijkt veel verder.

Ik zie echt verbeteringen in mijn dochters gedrag en als ze nog wel lastig gedrag vertoont, reageer ik daar heel anders op; ik voel geen onmacht meer.Ik vind het erg fijn dat de insteek van Elise niet is om te kijken naar wat je als ouders niet goed doet maar naar wat je wél wilt en hoe je dat kunt bereiken. 

Ook de persoonlijke, oprechte aandacht voor en na het gesprek vind ik erg fijn. Elise is echt betrokken en open, waardoor ik alles durfde uit te spreken en me niet afgewezen, maar juist opgebouwd voelde."
Ellis, moeder van dochter (4)

"Je hebt ons inzichten gegeven hoe betere, sterkere bruggen naar onze dochter te maken. Jouw warme manier van uitleg geven over gezinssystemen en hoe we onze gevoelige dochter het gevoel kunnen geven geaccepteerd te zijn heeft ons op de goede weg gebracht, welke wij nog steeds volgen. Je geeft inzicht zonder op te dringen en zet mensen aan het denken hoe te handelen. Wij zijn je dankbaar hiervoor!” 

Geurt en Tessa

"Voorheen twijfelde ik wel eens aan mijn kwaliteiten als moeder, omdat ik de juiste feeling niet leek te krijgen in mijn situatie. Nu ik de tips van jou doorvoer, gaat er een wereld voor mij, maar ook voor mijn zoon open. Zo waardevol! Ik heb weer vertrouwen gekregen. Nu kan ik het weer zelf! Bedankt Elise, je hebt ons enorm geholpen!”
Moeder van zoon (10)

"De tijd vloog voorbij! Het was erg inspirerend en de enthousiaste manier waarop je vertelde vond ik erg prettig, hartelijke dank! Ik heb er veel positieve energie van gekregen, fijn om je adviezen meteen in praktijk te kunnen brengen." 
Moeder van dochters (3 en 5) 

Liefdevol Grenzen Stellen 

Doe mee aan de online-training en ervaar zelf hoe fijn het is als er meer rust en ontspanning in huis komt :)

Bij betaling in één keer 770 euro

of termijnbetaling 6 x 140 euro
(bedragen zijn incl. btw)