"Ik wens dat kindertherapie zoveel mogelijk overbodig kan zijn." 

Sinds 2006 heb ik vanuit mijn praktijk voor kindertherapie & ouderbegeleiding honderden kinderen en ouders succesvol mogen begeleiden.

Ik ontmoette vele ouders bij wie ik dacht:
"Als jullie in een vroeger stadium hulp hadden gezocht, zouden de problemen niet zo zijn opgestapeld... en was kindertherapie waarschijnlijk helemaal niet nodig geweest!"  


Vanuit de wens dat kindertherapie zoveel mogelijk overbodig kan zijn, focus ik me nu volledig op ouders.

Ik hou ervan om diepzinnige zaken op lichte wijze te delen. Opdat zoveel mogelijk kinderen zich gehoord, gezien en erkend mogen voelen door hun ouders en (professionele) opvoeders.

Ouderschap als persoonlijke ontwikkelingsweg

Mijn specialiteit is de wisselwerking tussen ouders en hun kind(eren). Mijn motto daarbij is het gezegde: ‘Verbeter de wereld, begin bij de ouders’.

Dit betekent niet dat ouders de schuld krijgen van problemen die hun kinderen ervaren!
Wel ben ik van mening dat ouders hun kinderen kunnen helpen door bereid te zijn naar zichzelf te kijken. 


Mede daardoor biedt het ouderschap prachtige kansen tot persoonlijke ontwikkeling.

Over mezelf en mijn gezin

In 1976 werd ik geboren. In 2001 ontmoette ik Bob, mijn levensmaatje & man.
In 2006 werd onze zoon Mannes geboren en in de zomer van 2014 kwam onze dochter Freya ter wereld.


Dagelijks verwonder ik me... en voel ik me intens dankbaar dat ik de moeder mag zijn van deze twee prachtige kinderen... 

Voordat ik moeder werd, deed ik intensief aan zelfontwikkeling (en dat doe ik nog steeds). Het heeft me veel inzichten, innerlijke ruimte en vrijheid gegeven. Achteraf besef ik dat dit de beste voorbereiding op het ouderschap is geweest die ik me maar kon wensen!

Ik ben een echte levensgenieter. Ik leef vanuit mijn hart. Dit draag ik ook uit in mijn werk!

En last but not least: ik hou van zwemmen... Dat heb je vast al gezien op de foto's (die door fotografe Paulien de Gaaij zijn gemaakt). 

Wat zeggen ouders over mij?


"Met onze zoon gaat het gelukkig echt veel beter op dit moment. Hij heeft op dit moment bijna geen driftbuien. Zo fijn! Ik ben heel blij ben dat we jou hebben leren "kennen!"

Moeder van zoon en dochter


"Fijn om je adviezen meteen in praktijk te kunnen brengen."

Moeder van dochters (3 en 5) 


"Elise is een superleuk, fijn, ontwapenend mens. Niet iemand die mij op een afstandelijke manier vertelt hoe ik het moet doen, maar iemand die vol compassie meedenkt en ervaringen deelt. Waarbij ik mij als kwetsbare onzekere ouder op mijn gemak kan voelen."

Barbera

"We raakten direct de kern. Ik heb handvatten die ik thuis direct kan toepassen en waar ik dus meteen ook mee geholpen ben".

Moeder van zoon (3) en dochter (6)

"Wij vonden het een bijzondere ervaring om ons samen zo kwetsbaar op te stellen bij jou. Heel mooi om samen, als ouders in een drukke tijd, te ervaren. Dat heeft ons sowieso positieve energie gegeven.

Fijn dat je ons veel concrete tips gaf en ons het inzicht gaf wat de mogelijkheden waren. Ik kijk erop terug als iets heel bijzonders, voor mezelf, mijn relatie en ons gezin. Dat had ik van tevoren niet kunnen bedenken. Onze oudste zoon is veel minder boos tot nauwelijks boos. We zagen na een week al verschil."

Ouders van zoons (7 en 5 jaar) en dochter (5)

"Ik had vooral veel vragen over hoe ik moest reageren op bepaald gedrag van mijn dochter, maar Elise kijkt veel verder.

Ik zie echt verbeteringen in mijn dochters gedrag en als ze nog wel lastig gedrag vertoont, reageer ik daar heel anders op; ik voel geen onmacht meer. 

Ik vind het erg fijn dat de insteek van Elise niet is om te kijken naar wat je als ouders niet goed doet maar naar wat je wél wilt en hoe je dat kunt bereiken. 

Elise is echt betrokken en open, waardoor ik alles durfde uit te spreken en me niet afgewezen, maar juist opgebouwd voelde."

Ellis, moeder van dochter (4)

"Je hebt ons inzichten gegeven hoe betere, sterkere bruggen naar onze dochter te maken. Jouw warme manier van uitleg geven over gezinssystemen en hoe we onze gevoelige dochter het gevoel kunnen geven geaccepteerd te zijn heeft ons op de goede weg gebracht, welke wij nog steeds volgen. Je geeft inzicht zonder op te dringen en zet mensen aan het denken hoe te handelen. Wij zijn je dankbaar hiervoor!”

Geurt en Tessa

"Voorheen twijfelde ik wel eens aan mijn kwaliteiten als moeder, omdat ik de juiste feeling niet leek te krijgen in mijn situatie. Nu ik de tips van jou doorvoer, gaat er een wereld voor mij, maar ook voor mijn zoon open. Zo waardevol! Ik heb weer vertrouwen gekregen. Nu kan ik het weer zelf! Bedankt Elise, je hebt ons enorm geholpen!”

Moeder van zoon (10)

arrow_drop_up arrow_drop_down