"Ik wens dat kindertherapie zoveel mogelijk overbodig kan zijn."

Sinds 2006 heb ik vanuit mijn praktijk voor kindertherapie & ouderbegeleiding vele kinderen en ouders succesvol mogen begeleiden.

Ik ontmoette vele ouders bij wie ik dacht:
"Als jullie in een vroeger stadium hulp hadden gezocht, zouden de problemen niet zo zijn opgestapeld... en was kindertherapie waarschijnlijk helemaal niet nodig geweest!"  


Vanuit de wens dat kindertherapie zoveel mogelijk overbodig kan zijn, focus ik me nu volledig op ouders. Inmiddels bereik ik duizenden  ouders met mijn theatershow, masterclasses, online-trainingen en teksten.

Ik hou ervan om diepzinnige zaken op lichte wijze te delen. Opdat zoveel mogelijk kinderen zich gehoord, gezien en erkend mogen voelen door hun ouders en (professionele) opvoeders! 

Ouderschap als persoonlijke ontwikkelingsweg

Mijn specialiteit is de wisselwerking tussen ouders en hun kind(eren). Mijn motto daarbij is het gezegde: ‘Verbeter de wereld, begin bij de ouders’.

Dit betekent niet dat ouders de schuld krijgen van problemen die hun kinderen ervaren!
Wel ben ik van mening dat ouders hun kinderen kunnen helpen door bereid te zijn naar zichzelf te kijken. 


Mede daardoor biedt het ouderschap prachtige kansen tot persoonlijke ontwikkeling.


"Als jij je ontwikkelt, plukt niet alleen jij, maar ook je kind(eren) daar de vruchten van!"

Over mezelf en mijn gezin

In 1976 werd ik geboren. In 2001 ontmoette ik Bob, mijn levensmaatje & man.
In 2006 werd onze zoon Mannes geboren en in de zomer van 2014 kwam onze dochter Freya ter wereld.


Dagelijks verwonder ik me... en voel ik me intens dankbaar dat ik de moeder mag zijn van deze twee prachtige kinderen... 

Voordat ik moeder werd, deed ik intensief aan zelfontwikkeling (en dat doe ik nog steeds). Het heeft me veel inzichten, innerlijke ruimte en vrijheid gegeven. Achteraf besef ik dat dit de beste voorbereiding op het ouderschap is geweest die ik me maar kon wensen!

Ik ben een echte levensgenieter. Ik leef vanuit mijn hart. Dit draag ik ook uit in mijn werk!

En last but not least: ik hou van zwemmen... Dat heb je vast al gezien op de foto's (die door fotografe Paulien de Gaaij zijn gemaakt). 

Dit zeggen ouders over mij

Elise is een superleuk, fijn, ontwapenend mens. 

Niet iemand die mij op een afstandelijke manier vertelt hoe ik het moet doen, dat opvoeden en omgaan met mijn kinderen, maar als iemand die vol compassie meedenkt en ervaringen deelt. Iemand bij wie je je, als kwetsbare onzekere ouder, op je gemak kunt voelen.

Barbera

Ik heb Elise ervaren als een praktijkvoorbeeld van de trainingen die ze geeft: liefdevol, congruent en stevig als een boom.

Moeder van zoon (2) en dochter (4) 

Elise weet op vriendelijke, respectvolle, bewuste en charismatische wijze moeders uit te nodigen pijnpunten en potentiële bloeigebieden te verkennen en uit te diepen om op die manier als mens, vrouw en moeder kansrijker in contact te treden en relaties te onderhouden met jezelf, je kinderen en je partner

Moeder (37) van zoon (8) en dochter (4)  

Ik vind het erg fijn dat de insteek van Elise niet is om te kijken naar wat je als ouders niet goed doet, maar naar wat je wél wilt en hoe je dat kunt bereiken. 
Ik heb ontzettend veel van je geleerd. Ik ervaar het ouderschap nu totaal niet meer als zwaar of lastig!

Ellis

"Met onze zoon gaat het gelukkig echt veel beter op dit moment. Hij heeft op dit moment bijna geen driftbuien. Zo fijn! Ik ben heel blij ben dat we jou hebben leren "kennen!"
Moeder van zoon en dochter

"Fijn om je adviezen meteen in praktijk te kunnen brengen."

Moeder van dochters (3 en 5)

"We raakten direct de kern. Ik heb handvatten die ik thuis direct kan toepassen en waar ik dus meteen ook mee geholpen ben".

Moeder van zoon (3) en dochter (6)

"Voorheen twijfelde ik wel eens aan mijn kwaliteiten als moeder, omdat ik de juiste feeling niet leek te krijgen in mijn situatie. Nu ik de tips van jou doorvoer, gaat er een wereld voor mij, maar ook voor mijn zoon open. Zo waardevol! Ik heb weer vertrouwen gekregen. Nu kan ik het weer zelf! Bedankt Elise, je hebt ons enorm geholpen!”

Moeder van zoon (10)

Moeder van zoon (10)
Wil je mij en mijn werk beter leren kennen?  Kijk rustig rond op deze website en/of doe mee aan de gratis online-masterclass.

Heb je vragen, of wil je overleggen hoe ik jou kan helpen bij de pittige uitdagingen van het ouderschap? 

Schroom niet om contact met mij op te nemen.