Brief van jouw kind
arrow_drop_up arrow_drop_down

Lieve mama, lieve papa,

Ik wil voelen dat ik helemaal oké ben zoals ik ben
met mijn fijne dingen
en met mijn minder fijne dingen

Papa, mama,
Ik heb jullie daarbij nodig om van me te houden
gewoon om wie ik ben

Ik wil door jullie gezien worden
Niet om wat ik kan
Maar om wie ik ben

Ik heb het nodig dat jullie naar me luisteren
Zonder oordeel
En dat jullie mij met belangstellende vragen
uitnodigen om te blijven vertellen

Ik doe mijn best
Ik wil dat jullie dat weten
Ik wil dat jullie het zien

Ik heb jullie vertrouwen nodig
daar krijg ik zelfvertrouwen van
Zodat ik steeds meer mijn eigen weg durf te gaan

Ik heb jullie geduld nodig
Om mijn eigen tempo te kunnen volgen

En onthoud… ik ben nog maar een kind
Ik kan mezelf nog niet altijd in de hand houden
Daarom heb ik jullie liefdevolle hand nodig
voor begrip en ondersteuning

Ik heb het nodig dat ik bij jullie kan ontspannen
rusten
mezelf kan zijn
gewoon zoals ik ben

Je kind

(geschreven door Elise Verheul ©2010)

 

De inhoud van bovenstaande brief vormt de basis van al mijn werk.
Jouw kind wil zich door jou gehoord, gezien en erkend voelen.
Ik leer je graag hoe je dat doet!

PS: Ook bij het stellen van grenzen vormt het geven van erkenning een essentieel ingrediënt. Wil je ontdekken welke ingrediënten nog meer essentieel zijn? Kom dan kijken naar de gratis online-masterclass ‘Liefdevol Grenzen Stellen’. Voor meer info & aanmelden klik HIER.

 

Over de schrijver
Elise Verheul heeft sinds 2006 vele ouders en kinderen succesvol begeleidt vanuit haar praktijk voor kindertherapie & ouderbegeleiding. Ondanks haar liefde voor haar vak wenst ze dat kindertherapie zoveel mogelijk overbodig kan zijn. Vanuit deze missie biedt Elise Verheul intensieve ouderbegeleiding, online-programma's en theatrale lezingen voor ouders en (professionele) opvoeders.

Heb je moeite met het stellen van grenzen? 
Kom dan kijken naar de gratis online-masterclass over Liefdevol Grenzen Stellen!
Klik hieronder voor meer info: